Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Zona de Baixes Emisions Rubí
Procés participatiu de la Zona de Baixes Emisions Rubí
Quant a aquest procés
El municipi de Rubí ha d’implementar per mitjà d’un Reglament una Zona de Baixes Emissions (ZBE), prevista pels municipis de més de 50.000 habitants a l’article 14.3 de la Llei 7/2021, de 20 de maig, de canvi climàtic i transició energètica. L’objectiu és donar compliment a l’article 13 del Reial Decret 1052/2022, de 27 de desembre, pel que es regulen les zones de baixes emissions , on es preveu que el consistori ha de garantir la participació del públic objectiu i les persones interessades en el procés de disseny i establiment de la Zona de Baixes Emissions de Rubí (ZBE-R): Reial Decret 1052/2022, de 27 de desembre, pel que es regulen les zones de baixes emissions
Per a fer-ho es proposa desenvolupar un procés participatiu amb l'objectiu és recollir com solucionar i/o pal·liar les situacions quotidianes de les persones que es puguin veure afectades. Per tal de buscar solucions i que el projecte i ordenança les contemplin (excepcions, moratòries,..)
Compartir