Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
Ostres! La teva xarxa està desconnectada. El que estàs veient és una versió prèvia de la pàgina desada a la memòria cau i podria ser que el contingut no estigui actualitzat.
Tràmit d’informació pública del Document Únic de Protecció Civil Municipal de Rubí (DUPROCIM)
Informació pública DUPROCIM
Quant a aquest procés
L’article 2 del Decret 155/2014, de 25 de novembre(Enllaç extern), pel qual s’aprova el contingut mínim per a l’elaboració i homologació dels plans de protecció civil municipal, estableix que “Els municipis amb més de vint mil habitants, en funció de la seva població, de les seves característiques i dels riscos que els afectin, han d’elaborar els plans de protecció civil següents: (...) han d’elaborar i aprovar plans bàsics d’emergència municipal”. Els municipis han de tramitar els seus plans mitjançant el document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM) que ha d'incloure, com a mínim, tots els plans de protecció civil municipals pels quals el municipi en té obligació d'acord amb els corresponents plans especials d'emergències de la Generalitat. També pot incloure altres plans especials si tenen la recomanació de fer-los.
1. Justificació de la iniciativa
L’article 2 del Decret 155/2014, de 25 de novembre(Enllaç extern), pel qual s’aprova el contingut mínim per a l’elaboració i homologació dels plans de protecció civil municipal, estableix que “Els municipis amb més de vint mil habitants, en funció de la seva població, de les seves característiques i dels riscos que els afectin, han d’elaborar els plans de protecció civil següents: (...) han d’elaborar i aprovar plans bàsics d’emergència municipal”.
Posteriorment l’article 3 del Decret 155/2014, de 25 de novembre(Enllaç extern), estableix que els municipis que han d’elaborar plans de protecció civil “han de redactar el Document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM), per a la planificació de la protecció civil en l’àmbit del municipi en el qual s’incloguin tots els riscos que afectin el municipi d’acord amb els diferents plans i sobre la base de l’estructura establerta a l’annex d’aquest Decret, sens perjudici del que estableixi la normativa sobre centres i activitats afectades pels plans d’autoprotecció”.
La població de Rubí ha superat recentment la fita dels 80.000 habitants. Segons les darreres dades aprovades, a Rubí hi ha una població de 80.552 habitants a data 1 de gener del 2023. El municipi va superar els 75.000 habitants el gener de 2016, i ha continuat creixent fins a dia d’avui, consolidant-se com el quinzè municipi amb més habitants de Catalunya](Obrir en una pestanya nova). Per aquests motius de volum de població i característiques del municipi, correspon a Rubí impulsar el Document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM).
2. Necessitat i oportunitat de la seva aprovació
Els municipis han de tramitar els seus plans mitjançant el document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM) que ha d'incloure, com a mínim, tots els plans de protecció civil municipals pels quals el municipi en té obligació d'acord amb els corresponents plans especials d'emergències de la Generalitat. També pot incloure altres plans especials si tenen la recomanació de fer-los.
L’Ajuntament de Rubí va impulsar la redacció d’un document DUPROCIM de Rubí que es va redactar el Maig de 2018, amb una validesa inicialment prevista de 4 anys, fins el maig de 2022. Aquest document no va assolir la tramitació formal per a la seva aprovació, motiu pel qual correspon actualitzar i aprovar un nou Document Únic de Protecció Civil Municipal de Rubí (DUPROCIM-Rubí).
3. Objectius de la norma
Els plans de protecció civil municipals han de ser elaborats i aprovats pels municipis i homologats per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya. Un cop redactat el pla, els passos són els següents:
a) Procés d'informació pública.
b) Informe favorable de la Comissió de Protecció Civil Municipal, si en disposa
c) Aprovació pel ple de l'ajuntament.
d) Tramesa als serveis territorials de Protecció Civil de la Generalitat per la posterior homologació per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya.
Els municipis han d’elaborar el Document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM) per a la planificació de la protecció civil en l’àmbit del municipi, en la qual s’incloguin tots els riscos que afectin el municipi d’acord amb els diferents plans i sobre la base de l’estructura establerta a l’annex del Decret 155/2014, de 25 de novembre(Enllaç extern), pel qual s’aprova el contingut mínim per a l’elaboració i homologació dels plans de protecció civil municipal.
4. Possibles solucions alternatives reguladores i no reguladores
D'acord amb el Decret 155/2014, de 25 de novembre(Enllaç extern), s'ha elaborat una guia i plantilla del Document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM) per facilitar la redacció dels plans de protecció civil municipals.
El DUPROCIM té caràcter preceptiu, i per tant no hi ha alternativa no reguladora a l’elaboració del Document únic de protecció civil municipal de Rubí.
Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.
Essencials
Aquestes galetes permeten la funcionalitat clau del lloc web i ajuden a mantenir a les seves usuàries segures. Es guarden automàticament al navegador i no es poden desactivar.
Tipus
Nom
Servei
Descripció
Galeta
_session_id
Aquesta pàgina web
Permet als llocs web recordar a la usuària dins d'un lloc web quan es mou entre pàgines web.
Galeta
decidim-consent
Aquesta pàgina web
Emmagatzema informació sobre les galetes permeses per la usuària en aquesta pàgina web.
Emmagatzematge local
pwaInstallPromptSeen
Aquesta pàgina web
Guarda l'estat si la notificació d'instal·lació de l'aplicació web progressiva (PWA) ja ha estat vista per la usuària.
Preferències
Aquestes galetes permeten que el lloc web recordi les opcions que s'han triat en el passat a aquest lloc web per tal de proporcionar una experiència més personalitzada a les usuàries.
Analítiques i estadístiques
Aquestes galetes s'utilitzen per a mesurar i analitzar l'audiència del lloc web per a ajudar a millorar-lo.
Màrqueting
Aquestes galetes recullen informació sobre com fas servir el lloc web i es poden fer servir per a proporcionar-te un servei més personalitzat en els diferents espais en què participes.
Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Compartir