Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Consulta prèvia: Ordenança de prestacions patrimonials de caràcter públic no tributari del cicle de l'aigua
Elaboració de l'Ordenança de prestacions patrimonials de caràcter públic no tributari del cicle de l'aigua
Quant a aquest procés
Aquesta Ordenança té per objecte regular la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari corresponent a la prestació del servei d’abastament i del servei de clavegueram. Així mateix suposa l’adequació del text normatiu a la legislació vigent, ja que fins el moment es disposava de dues ordenances fiscals (OF15 i OF31) i actualment i de conformitat amb el que disposa l’article 20.6 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, cal disposar d’una ordenança no fiscal.
Compartir