Vés al contingut principal
Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web

Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.

Vida quotidiana: urbanisme i gènere

Desembre
16
2023
  • Davant de l'Ajuntament de Rubí
    Plaça Pere Aguilera, 1, 08191 Rubí, Barcelona
  • 10:30 AM - 13:30 PM CET
Avatar: Trobada oficial Trobada oficial

En l'últim recorregut farem un itinerari més urbà, passejant per diferents barris i amb una mirada des de l'urbanisme amb perspectiva de gènere, en el qual parlarem de temes de la vida quotidiana, com els serveis de proximitat, l'accessibilitat, la mobilitat activa, les zones i espais verds urbans, etc.

L'objectiu d'aquest recorregut és recollir aportacions per poder incorporar la mirada de gènere en la proposta de POUM

L'itinerari és circular començarà i acabarà a la plaça de l'Ajuntament.

La durada de l'activitat és de 3 hores, de les quals s'estima que una hora és caminant. Es recomana portar sabatilles còmodes i aigua.

Acta de la trobada

Presentem a continuació les conclusions destacades del recorregut. El detall del recorregut es pot consultar en l'acta adjunta.

Mobilitat activa

● Es destaquen dues mancances principalment, per millorar la mobilitat activa: Amplada de i manteniment voreres i millora de l’accessibilitat i es proposa que es facin camins accessibles i augmentin les zones de vianants.

● Es proposa també tenir cura dels camins rurals.

● També es recullen propostes per millorar el transport públic, així com transformar bosses d’aparcament i generar aparcament dissuasori per alliberar el centre de vehicles.

Equipaments

● Les mancances més clares es troben en equipaments sanitaris (Hospital sobretot) i culturals (biblioteques).

● Es menciona la necessitat d’un tanatori, escoles bressol, centres cívics (espais per activitats musicals i d’oci per jove).

● A banda de tipologies d’equipament també es menciona la necessitat de tenir una estratègia municipal clara, recuperar els espais actuals i millorar la distribució dels equipaments en els barris.

Zones verdes

● Pel que fa a les mancances de les zones verdes, destaca la necessitat de millorar la permeabilitat de sòl (treure places dures) i augmentar la superfície d’arbrat.

● Com a propostes de millora destaquen el manteniment de les zones verdes, habilitar solars per a crear zones de parc i jardins.

Mirada de gènere

● Els dos aspectes fonamentals a canviar per millorar la ciutat amb una mirada de gènere són l’accessibilitat (amplada de voreres i eliminar obstacles) i generar espais segurs, per exemple amb una millor il·luminació, sobretot si es fan recorreguts de vianants a zones disperses.