Pressupostos Infants i Adolescents
La dinàmica convencional de govern de les ciutats sovint ha assignat a la ciutadania el paper de receptor dels canvis, sense convidar-lo a prendre part de les decisions. Si això ha passat al terreny de les persones adultes, encara ha resultat més difícil que s'escolti la veu dels nens i nenes i es valori la seva opinió.
L’organisme bàsic per implicar a infants i adolescents a les decisions de ciutat són els Consells d'Infants i Adolescents. Es tracta de l'estructura estable de participació que estableixen els ens locals per tal que tinguin veu dins el consistori. Una altra eina important de la qual disposa l’administració local per fer partícips dels projectes de ciutat a la ciutadania, són els pressupostos participatius. Amb aquesta proposta, doncs, es vol coordinar aquests dos instruments per tal que infants i adolescents de Rubí puguin participar en la definició de propostes que puguin arribar a ser executives, amb una dotació pressupostària de 50.000 euros dels pressupostos municipals en inversions.
Més enllà del treball amb els Consellers i les Conselleres d’Infants i Adolescents també es treballarà de manera participada amb l’alumnat de 3r i 4rt de les escoles de la ciutat.
Els objectius són:
Dissenyar amb infants i adolescents el projecte d’aquest col·lectiu ciutadà pels pressupostos participatius de Rubí
Implicar a infants i adolescents a la vida urbana, incorporant la seva veu a un projecte de ciutat, en representació del col·lectiu.
Apoderar aquest col·lectiu, fent-los conscients del seu paper a la comunitat i del valor de les seves aportacions.
Garantir la representativitat del procés de projecte, posant de relleu la figura dels representants i construir un discurs que pugui ser traslladat a infants i adolescents representats.
Consensuar unes conclusions, que consolidin l’aprenentatge dels participants i puguin ser difoses a d’altres col·lectius.
Incloure diferents agents de gestió de la ciutat a la iniciativa per tal de posar en pràctica la transversalitat, i assolir objectius més amplis.
Reforçar les estructures de participació locals existents, entre elles el Consell d’infants i Adolescents, incorporant un nou encàrrec a les seves dinàmiques.
Fer difusió del projecte al conjunt de la ciutadania, durant tot el procés de treball i un cop executat
El calendari del procés:
Fase 1. Comunicació del procés
Fase 2. Concreció de la proposta
Fase 3. Presentació de la proposta
Fase 4. Execució de la proposta i seguiment
Seguiment del procés:
En aquest apartat podreu fer el seguiment de les acciones que es vagin realitzant.
Compartir