El PLH consta de tres fases o moments:
Fase 1: anàlisi de la situació actual. Analitzar quina és la realitat actual del municipi en matèria d´habitatge (quin és l´estat de conservació dels edificis, en quines zones es pot construir, quines són les característiques de l´oferta i la demanda d´habitatge al municipi...?) i valorar i quantificar quines són les necessitats en matèria d´habitatge social.
Fase 2: definició d’estratègies. Plantejar objectius per millorar aquestes condicions, definir les estratègies per a assolir-los, i el programa d´actuacions.
Fase 3: execució. Veure com es poden finançar aquestes accions, desenvolupar-les i fer un seguiment i avaluació de les actuacions del pla.
Per què fer un Pla local d’Habitatge?
Hi ha al menys dues raons:
D’una banda, l’Ajuntament s’hi va comprometre políticament mitjançant acord unànim del Pla Municipal el 5 d’abril de 2018.
De l’altra, la Llei 18/2007, de 28 de desembre, del dret a l’habitatge determina que cal tenir un PLH aprovat per a concertar polítiques d’habitatge amb la Generalitat de Catalunya, a més de definir el Pla com l’instrument que determina propostes i compromisos a nivell municipal en relació amb les polítiques d’habitatge.
És important participar en la seva elaboració?
És cabdal, ja que només es podran plantejar les millors estratègies si tenim el més ampli coneixement de la realitat actual, de les diferents problemàtiques, situacions que es poden donar, causes i efectes... La Llei 18/2007, de 28 de desembre, del dret a l’habitatge, també ho considera i per això preveu que sigui obligatori elaborar el PLH comptant amb la participació de la ciutadania.
A més, el tema de l’habitatge és complex. Hi ha molts col·lectius involucrats: una ciutadania molt diversa, amb diferents necessitats i capacitats adquisitives, entitats que agrupen i defensen els interessos dels seus associats, empreses (notaries, bancs, immobiliàries, advocats...), diferents administracions...
Un projecte estratègic com el Pla local d’Habitatge, necessita de les idees, coneixements, i en definitiva, de la implicació, debat i cerca de consens entre tots els col·lectius
Com puc participar-hi i estar informat?
1- Activitats al carrer
Carpes situades en diversos llocs de Rubí, per donar a conèixer el PLH i el procés de participació, i per per a recollir propostes i idees.
• Calendari pendent, condicionat a l'evolució de les mesures relacionades amb el COVID-19
2- Debats presencials
Debats per opinar i debatre sobre possibles accions a dur a terme per millorar la situació de l'habitatge a Rubí.
S’organitzaran 3 debats
Personal tècnic municipal.
Sessió oberta a la ciutadania. Dijous 8 d'octubre
Sessió amb actors socials i professionals (Mesa pel Dret a l’Habitatge, entitats gestores, APIs…).
Clica aquí per ampliar la informació.
3- Participació en línia
Espai web de l’Ajuntament on a través d’un qüestionari es podran formular propostes per a per a la millora de la situació de l’habitatge a Rubí.
Clica aqui per participar en línia
4- Mesa pel dret de l’habitatge
És l’òrgan de diàleg entre el govern de l’Ajuntament i la ciutadania, per conèixer, debatre i fer recomanacions en temes relacionats amb l’habitatge a Rubí.
La Mesa serà l’espai encarregat de realitzar el seguiment del funcionament del procés de participació i de redacció del Pla Local d’Habitatge.
Si vols saber més sobre la Mesa accedeix a aquest enllaç.
Share