Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Consell Consultiu 3

Desembre
12
2023
  • -
    -
  • 18:00 PM - 20:30 PM CET
Avatar: Trobada oficial Trobada oficial Trobada privada Transparent

El Consell Consultiu del Pla és un òrgan local d'informació i participació amb l'objectiu de garantir i fomentar la participació ciutadana en el POUM.

El Consell Consultiu està integrat per representants de l'Ajuntament, especialment de Planejament Urbà i persones designades per Decret d'Alcaldia i pel ple municipal. Aquestes persones s'han seleccionat per raó dels seus coneixements en matèria urbanística, en representació d'una entitat o per la seva significació i prestació professional en diferents àmbits de la ciutat, relacionats amb l'urbanisme, l'habitatge, l'activitat econòmica, el medi ambient i altres matèries pròpies del Consell. A les sessions també assistiran membres de l'equip redactor del POUM, així com altres persones que puguin aportar els seus coneixements o assessorament en funció dels assumptes que s'hagin de tractar.

Les funcions d'aquest espai són: rebre informació sobre el desenvolupament de la redacció del POUM i del procés participatiu, fer propostes i valoracions en relació amb la redacció del POUM, així com plantejar alternatives o suggeriments a les problemàtiques detectades.

Les sessions del Consell Consultiu no són obertes a la ciutadania, encara que s'informa de les dates de la seva realització i de les principals conclusions.

En aquesta sessió l'objectiu és compartir i deliberar sobre temes de la vida quotidiana i salut, concretament sobre els equipaments, les zones verdes i l'entorn natural.

Resum Consell Consultiu 3
Resum Consell Consultiu 3
Descarregar fitxer

Acta de la trobada

Presentem a continuació les conclusions destacades de la sessió. El detall del Consell Consultiu es pot consultar en l'acta adjunta.

Salut

● Millorar la xarxa d’equipaments en dues tipologies especialment: salut (amb una millora del servei i un nou espai sanitari, hospital o CAP) i esport.

● Reforçar l’accés a zones verdes en en nucli de la ciutat, no centrar-se tant en els possibles dèficits que surten a les urbanitzacions llunyanes, ja que disposen d'espais verds privats i zones verdes molt a prop.

● S’han de crear això sí espais comunitaris a les urbanitzacions per afavorir la vida social (espais cívics, zones de joc), i assegurar l’accessibilitat (voreres) almenys a parades de transport públic.

● S’han d’augmentar les zones verdes, així com zones arbrades.

● Crear itineraris de mobilitat activa: bicicleta i de vianant.

Equipaments

Febleses destacades:

● S’ha mencionat més sovint les mancances d’equipaments sanitaris, esportius i funeraris. També s’ha mencionat mancances en cultura (biblioteques als barris), centres cívics i equipaments per a gent gran.

● Desaprofitament d’edificis d’equipaments que estan buits o sense ús.

● També es destaca que calen equipaments distribuïts en el territori (barris i urbanitzacions) que podrien servir per crear noves centralitats.

● La gestió actual dels equipaments. Es pensa que estan poc aprofitats (horaris, serveis, accés, ús, etc.) i no hi ha una especialització d'equipaments (posar focus).

Potencialitats destacades:

● Reserves de sòl existent i espais i locals municipals existents i en desús.

● Equipaments existents que amb una gestió diferent es podrien millorar molt.

● Població jove i teixit associatiu actiu per donar contingut a equipaments.

● Proximitat i densitat d’equipaments en el centre.

Zones verdes i espais naturals:

Febleses:

● Manca de connexió entre espais naturals: millorar i ampliar camins.

● Espais verds urbans molt fragmentats. Manca d’una infraestructura verda de ciutat.

● Manca de renaturalització de la Riera i dels espais lliures al seu voltant.

● Manca molt important de carrers arbrats i de places i parcs ben arbrats.

● Places dures que cal renaturalitzar.

Potencialitats:

● Espais naturals a prop de la ciutat (boscos, espais agrícoles).

● La Riera com espai natural i connector entre municipis.

● Xarxa d'itineraris de naturals, ben conservada i de fàcil ampliació.

● Possibilitat de carrers verds, arbrats i saludables dins la ciutat (C-1413 i Av Estatut).

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir